Geluk bij een ongeluk - Herstellen of geld cashen?

Door Weissbier op donderdag 3 maart 2022 08:30
Categorie: -, Views: 4.062

Terugkomend op dit onderwerp: welke overigens, door een moderator van GoT gesloten werd. Men vond het al snel neigen naar fraude, wat gewoon reinste kolder is! Het is geen fraude en het neigt er ook niet maar!

Ondertussen ben ik met de auto al bij ABS Schadeherstel geweest: in de praktijk, is het niet zo heel eenvoudig om de verzekeraar het geld te laten uit te keren. Het gehele proces verloopt namelijk via het schadeherstelbedrijf, waarbij men er logischerwijze vanuit gaat dat je het ook laat herstellen.

Maar bij mij zijn het hersenkronkels: ik denk gewoon van, mocht die schade zo hoog zijn. Dan is niet herstellen best aantrekkelijk, aangezien je de auto dan nog maar de helft waard is :X Voor de verzekering en om te voorkomen, dat je bij een volgende hagelbui of storm niet in de problemen komt: is het uiteraard verstandiger het gewoon te laten herstellen!

Stel volgende maand vallen hagelstenen ter grootte van pingpongballen uit de lucht, dan ziet je auto natuurlijk uit als een golfbal en grote kans dat hij dan economische totalloss is. Wanneer je echter niet de vorige schade hebt laten herstellen, dan keert de verzekering een veel lager bedrag uit of in ergste geval helemaal niets.

Daarnaast valt een auto met hagelschade natuurlijk lastig te verkopen en het is ook best storend, telkens al die minuscule deukjes te moeten zien. Dus ik ga het gewoon laten herstellen, ookal wou ik het eigenlijk door een ander schadeherstelbedrijf laten doen.

Dat laatste gaat helaas erg lastig, maar volgens de voorwaarden mag het wel. In de praktijk moet je dan wel assertief genoeg zijn, om tegen ABS Schadeherstel te zeggen: ik kom hier alleen om de hoogte van het schadebedrag vast te stellen, de auto laat ik elders herstellen. Na goed ik ben niet assertief genoeg, omdat ik weet dat schadeherstelbedrijven het niet op prijs stellen dat je enkel de schade komt laten vaststellen :|

In de theorie is het dus mogelijk om voor geld te kiezen, maar in de praktijk is dat veel lastiger: omdat je te doen heb met een lokaal schadeherstelbedrijf, wat toevallig onder ABS Schadeherstel valt. Het is een franchise organisatie, dus het zijn uiteindelijk allemaal lokale ondernemers.

Je kunt ze dus niet allemaal over een kam scheren, want ik weet dat sommige mensen gruwelen van ABS Schadeherstel: maar als het verzekeringswerk is, dan zul je wel moeten. Al blijf ik nog steeds benieuwd wat nou het daadwerkelijke schadebedrag is...

Want iedere keer als ik met een lullig deukje of krasje langs ga, welke niet onder de verzekering valt: dan worden mij door schadeherstelbedrijven meestal bedragen van ruim € 2000 genoemd en nu heb ik de gehele motorkap vol met minuscule deukjes |:(

Volgende: De benzineprijs stijgt extreem! Wat nu?! Langzamer rijden! 07-03 De benzineprijs stijgt extreem! Wat nu?! Langzamer rijden!
Volgende: Geluk bij een ongeluk - Beperkt Casco autoverzekering 28-02 Geluk bij een ongeluk - Beperkt Casco autoverzekering

Reacties

Reageren is niet mogelijk