Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 6 - Top of Salzburger Land

Door Weissbier op zaterdag 15 januari 2022 07:00
Categorie: -, Views: 1.807

Eergisteren stond in het teken van de Top van Salzburger Land, wij gingen namelijk als niet wintersporter met de berglift/skilift 3000m omhoog. Met een babywagen bleek dat niet bepaald praktische, want om op 3000m hoogte te komen dien je 3x over te stappen!Hoe dan ook, een paar keer de babywagen mogen optillen: de meeste bergliften die hadden poortjes voor babywagens. Echter een paar niet en dat zorgde ervoor, dat ik de kinderwagen met dreumes over het poortje moest tillen :+Ja ik had de kinderwagen kun opvouwen, maar als je de kleine muis er eenmaal uithaalt kan het een behoorlijke uitdaging zijn ze terug in de kinderwagen te krijgen. Juist rond 1 jaar krijgen kinderen verlatingsangst, dus dan willen ze soms niet eens in babystoeltje zitten ;)

Er waren duidelijk veel skiërs op de berg, met name nabij het Alpincenter. Daar was het redelijk druk, maar de meeste mensen hielden zich netjes aan de geldende COVID-19 maatregelen. Al was het onvermijdelijk dat je de grotere berglift, met vreemde kwam te delen.Wij behaalden de top van Salzburger Land net op tijd en hadden daar een schitterende uitzicht, al was het ook echt heel koud op 3000m hoogte. Vanwege tijdgebrek en de kou, zijn wij na 5 a 10 minuten weer terug naar onder gegaan. Want al met al, kost het geloof wel 30 tot 45m om terug in het dal te komen.

Prijs

Het is geen goedkoop grapje om helemaal naar de top van Salzburger Land te gaan: je moet echt niet op een extreem budget reizen, want een retour ticket kost € 48 voor een volwassen. Kinderen betalen € 24 en jeugdigen € 36 al heb ik het puur, over het tarief voor de top van Salzburg.

Als je na 11:30 komt dan krijg je als volwassenen gewoon een Skipas omdat die na dit tijdstip € 48 kost, daarmee zou je theoretische ook de berglift in Zell am See kunnen bezoeken. Maar dan moet je wel echt om klokslag 11:31 de skipas kopen, het is toch best een uitdaging om meer dan een skigebied met die skipas te bezoeken.

Wij zijn wel perongeluk nog de 3K K-onnection berglift in geweest, wat wel toevalligerwijs een van de grootste is en je hebt echt schitterende uitzichten. Je zou dus wel Maiskogel en Kitzheinhorn kunnen combineren, omdat deze skigebieden met de 3K K-onnection verbonden worden.

Volgende: Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 7 en 8 - Graz in Steiermark 18-01 Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 7 en 8 - Graz in Steiermark
Volgende: Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 5 - Klammsee Kaprun 13-01 Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 5 - Klammsee Kaprun

Reacties

Reageren is niet mogelijk