Oostenrijk Winter Roadtrip - Hotel moet gedwongen sluiten!

Door Weissbier op woensdag 12 januari 2022 10:25
Categorie: -, Views: 2.727

Vandaag is het de derde dag dat wij bij Hotel Lukasmayr verblijven, waarbij wij twee keer van het ontbijt, Nachmittagsjause en buffetdinner hebben mogen genieten. Tot vanmorgen....

Wij vroegen vanmorgen dus of ze de kamer op een bepaald tijdstip konden schoonmaken, omdat wij rekening dienen te houden met het dutje van onze kleine muis. En toen kregen wij dus medegedeeld dat ze gedwongen dicht moesten, waarbij ik eerst dacht? Oh er wordt niet meer schoongemaakt 8)7

Nederlanders....

Nu schijnt het dus zo te zijn dat afgelopen zaterdag een Nederlands gezelschap positief getest heeft op COVID-19, waarna ook een personeelslid besmet is geworden. Wij zijn maandag pas ingecheckt en niet in aanraking gekomen met deze Nederlanders, of het positief getest personeelslid.

Het hotel is echter tot vandaag open gebleven: vandaag moeten wij eruit, dus alles is ingepakt en straks nadat wij terug komen van een wandeling. Dan verplaatsen wij alles naar Hotel Lukashansl welke precies aan de overkant ligt, dus dan hoeft de bagage ook niet terug in de auto :)

Nu maar hopen dat Lukashansl vergelijkbaar is met het huidige hotel, want de beoordeling op Google Maps is wel een stukje lager. Zo zie je maar weer in deze tijd moet je flexibel blijven, dit is namelijk de tweede accommodatie al die gedwongen moet sluiten. De 1e moest al sluiten voordat wij vertrokken, echter dat was de accommodatie voor volgende week geweest.

Ondertussen hebben wij al een andere hotel voor volgend week gevonden: een viersterrenhotel i.p.v. drie sterren, wij kijken er dus naar uit. Maar vooruit betalen doe ik niet meer... dat is in deze tijd niet verstandig. Beste lastminute rechtstreeks via het hotel boeken.

Grenscontroles Oostenrijk

Afgelopen zondag zijn wij Oostenrijk ingereisd, er staan wel echt grensposten. Maar actief wordt er niet gecontroleerd en dat doet mij denken: hoeveel Nederlanders steken toch stiekem de grens over, zonder negatieve test?

Voor het hotel hoef je enkel een 2G bewijs te hebben, dus eenmaal over de grens en je bent vogelvrij. Die regel van een negatieve test is dus helemaal geen slecht idee, maar als hij niet actief gecontroleerd wordt dan heeft het niet zoveel zin. Dan weet de overheid ook niet hoeveel reizigers het land in komen, die niet aan de voorwaarden voldoen.

Overigens draagt hier wel iedereen een mondkapje: in Duitsland schreeuwden de pompbediende nog een gast na, hij mocht niet betalen zonder mondkapje. In Nederland zou daar niets van gezegd worden: hoofdzaak omzet :X

Dat is hier in Oostenrijk en Duitsland toch net anders hoor, waar ik het gevoel heb dat het in Oostenrijk wel net een stukje strenger is.

Volgende: Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 5 - Klammsee Kaprun 13-01 Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 5 - Klammsee Kaprun
Volgende: Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 3 en 4 11-01 Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 3 en 4

Reacties

Reageren is niet mogelijk