Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 3 en 4

Door Weissbier op dinsdag 11 januari 2022 20:35
Categorie: -, Views: 1.577

Wij hebben de derde dag van onze reis eigenlijk niet zoveel gedaan: vanwege het dutje van onze kleine muis, hebben wij doen besluiten tot een late check-out. Daar ben ik normaalgesproken geen fan van, maar in dit geval gaf het ons de kans om nog te kunnen genieten van de TAUERN SPA Zell am See.

https://i.ibb.co/Sx5FQtQ/IMG-20220110-145813.jpg

Is het dan echt zijn geld waard? Het ligt eraan wie je het vraagt, maar ik vond het wel een leuke start van de reis in Oostenrijk. Er zit in iedere geval dag en nacht verschil in, met het driesterrenhotel waar ik nu verblijf....

Wij zijn dus gisteren rondom 15 uur naar Hotel Lukasmayr gereden, wat een ritje van nog niet eens 20 minuten was. Wat wij hier voor vier nachten betalen, heb ik in het SPA hotel bijna voor een nacht betaald |:(

Maar nu wij al 2x avondeten hier hebben mogen eten, valt het toch wel erg op dat het alles behalve vers is. Gisteravond was het Rindergulasch, dat vond ik nog oprecht lekker! Echter vandaag was het pasta en lasagne en eerlijk gezegd is dat best waardeloos hoor :X

Het enige wat het een beetje goed maakt, is het feit dat het een buffet is en je dus lekker veel kwantiteit naar binnen kunt werken. Er mist alleen nog onbeperkt alcoholische dranken en frisdrank, dan zou het echt een all-inclusive geweest zijn: die moet je dus wel apart betalen :+

Zell am See

Voor vandaag hadden wij ons voorgenomen om eigenlijk niet veel te ondernemen, wij zijn in de morgen even het dorpje deze ontdekken en daar stond een mooie kerk. Maar voor de rest is hier in de winter niets te beleven, omdat de belangrijkste toeristische attractie voor dit dorpje in de winter dicht is.Ja ik spreek over de Großglockner Hochalpenstraße, bij het hotel waar wij verblijven staat KM-Steen 0 namelijk. Vanuit hier vertrekken zomers groepen toeristen de toeristische tolweg op ;)

In de middag brak het zonnetje echter door, dus besloten wij spontaan naar Zell am See te gaan: puur voor de Zellersee eerlijk gezegd, want dat is wat ik mooi vind aan Zell am See. Om wintersport geef ik niet zoveel, al ziet het zeker cool uit wanneer je skiërs omlaag ziet komen vanaf de berg 8-)

https://i.ibb.co/9b1f99n/1641919854723-01.jpg

Momenteel is het echter zo dat het centrum van Zell am See uitgestorven lijkt, want Google Maps beweert telkens het tegendeel. Maar in de winkels die gewoon open zijn, i.t.t. Nederland: was geen klant te bekennen, waarschijnlijk ook vanwege de 2G maatregel?

https://i.ibb.co/PjRy7xp/IMG-20220111-143752.jpg

Het is duidelijk geen Salzburg en eigenlijk is Zell am See ook maar een klein stadje: ze moeten het in de winter duidelijk hebben van de wintersport, want Zellersee lijkt mij echt een geweldige zomer bestemming.

Ik vraag mij alleen af of het nou in de zomer of winter duurder is om op vakantie te gaan bij Zell am See, omdat deze regio voor beide seizoenen iets te bieden heeft. Sneeuw vind je namelijk in de zomer enkel hoog in de bergen.

Sauna

Weer terug bij ons hotel voor de komende dagen: schijnbaar is het Oostenrijk vrij normaal dat zelfs de driesterrenhotels een wellness gedeelte hebben, meestal in de kelder ofzo. Dus ik besloot om dat eens te gaan uitproberen :o

https://www.hotel-lukasmayr.at/fileadmin/_processed_/a/f/csm_well1_1c5fb4892c.jpg

De regel is dat je enkel naakt het wellness gedeelte naar binnen mag, dus ik met handdoek hup de lift in. Kom in daar in die ruimte die je op de foto ziet, denkend dat dit de sauna is 8)7 Maar dat was dus niet zo, je kon daar simpelweg uitrusten.

Ik ben uiteindelijk enkel de dampsauna ingegaan en de hele tijd vroeg ik mij af, waarom niemand anders naar binnenkwam? Tot ik terug op de hotelkamer kwam en realiseerde, in die dampsauna kun je nooit genoeg afstand houden.

Het waren overigens vooral oudere mannen en vrouwen die ik er zag, maar ik vind niet dat het iets is waar je voor hoeft te schamen. Al vond ik de stilte wel een beetje akward hoor, maar toen ik wat jonger was ging ik in de sportschool altijd de sauna in. Dat was ook gewoon naakt en jong en oud, zat gewoon saneny in de sauna _/-\o_

Volgende: Oostenrijk Winter Roadtrip - Hotel moet gedwongen sluiten! 12-01 Oostenrijk Winter Roadtrip - Hotel moet gedwongen sluiten!
Volgende: Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 1 en 2 09-01 Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 1 en 2

Reacties

Reageren is niet mogelijk