De reis begint: maar niet zonder tegenslag!

Door Weissbier op zaterdag 8 januari 2022 07:25
Categorie: -, Views: 2.533

Het is 7 uur in de morgen en ik zit aan de koffie, nog eventjes mijn eigen tijd tot de kleine muis wakker wordt. Gistermiddag kreeg ik een mailtje van het hotel in Sankt Urban, dat ze helaas vanwege COVID-19 tot eind januari dicht moeten.

De reden is mij onduidelijk: personeel dat besmet is? Loont het zich niet om open te blijven etc? Want er is in iedere geval geen algemene lockdown en in de deelstaat Karinthië, kan ik nog genoeg accommodaties vinden. Alleen die zoektocht had ik juist een maand geleden al voltooid |:(

Nu is het alternatieve plan om wanneer ik in Oostenrijk ben te kijken of ik voor de 3e week van januari nog wat kan vinden, wat ook in het budget past. Ja mijn budget voor een midweek is circa € 400 tot € 500 :X Ik had het hotel in Sankt Urban in iedere geval voor 5 nachten geboekt, voor € 464 en ook dat was met halfpension plus oftewel volpension :Y)

Naja het is niet anders: de reis gaat gewoon door, alleen ik weet niet zeker of ik in de 3e week wel in Oostenrijk blijf. Mijn criteria voor hotels zijn simpel: makkelijk parkeren, ontbijt en avondeten inbegrepen en de locatie dient als uitvalsbasis te dienen. Dus wellicht gaan wij wel naar het Beierse Woud, dan zit je zowel dicht bij Oostenrijk en Tsjechië.

Maar mijn voorkeur heeft nog steeds Oostenrijk: Wenen heb ik ook overwogen, vanuit Graz is dat nog maar 2 uur rijden. Alleen daar vinden juist de meeste corona besmettingen plaats en ik ben niet zo'n fan, van grote steden bezoeken met de auto.

In Slovenië zelf verblijven heb ik ook overwogen, alleen ik hekel het feit dat je dan weer een vignet nodig hebt: al gaat dat niet op voor het Meer van Bled, daar rij je gewoon makkelijk binnendoor naar toe. Wie suggesties heeft: ik sta er voor open in de DM :)

Volgende: Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 1 en 2 09-01 Oostenrijk Winter Roadtrip - Dag 1 en 2
Volgende: Oostenrijk blijft open! 06-01 Oostenrijk blijft open!

Reacties

Reageren is niet mogelijk