De geplande rondreis door Oostenrijk

Door Weissbier op woensdag 5 januari 2022 15:35
Categorie: -, Views: 2.123

Het zijn momenteel spannende tijden: al dagen gaat het gerucht rond, dat Oostenrijk wellicht vanaf 10 januari weer in lockdown zou gaan. Daarop heb ik gisteravond al voor de zekerheid mijn doorreis hotel in Stuttgart geannuleerd, aangezien morgen pas de persconferentie is over eventuele nieuwe maatregelen in Oostenrijk.

Ik zou het daadwerkelijk zonde vinden als Oostenrijk weer in lockdown gaat, want ik heb redelijk wat moeite gestopt in het plannen van een tweeweekse rondreis. Maar goed wij houden de hoop vast en gaan uit van het beste :)

Nachmittagsjause?

De planning begon spontaan, toen ik in de avonduren plotseling op Hofer Reisen een onweerstaanbare aanbieding tegen kwam voor een midweek halfpension plus aan de Bruck an der Großglocknerstraße nabij Zell am See. Vijf dagen voor nog geen € 400 voor ons gezinnetje, waarbij je schijnbaar 3 maaltijden per dag geserveerd krijgt :Y)

Halfpension plus is een begrip uit Oostenrijk en Duitsland, wat eigenlijk een soort volpension light is ofzo. Je krijgt namelijk een ontbijt, Nachmittagsjause en avondeten. Het is dus geen all-inclusive, want voor het drinken moet je wel gewoon betalen.

Hoe dan ook veel meer waar voor je geld dan je in Nederland zou krijgen: dat is ook de reden waarom veel op vakantie in Duitsland gaan, omdat het in eigen land gewoon niet meer te betalen is :( Overigens is een Nachmittagsjause een soort koude brood lunch, maar wij laten ons verrassen :)

Salzburger Land, Graz en Karinthië

Toen wij in Cochem een paar daagjes op vakantie waren, begon het bij mij te kriebelen: bijna 1000km rijden en dan enkel een weekje in Salzburger Land te blijven? Dat vond ik toch wat kort en dus vroeg op de valreep nog een week extra verlof aan op mijn werk 8-)

https://i.ibb.co/Dt58mxS/Screenshot-2022-01-05-14-37-29-445-com-google-android-apps-maps.jpg

Maar twee weken in Salzburger Land verblijven in dezelfde accommodatie? Dat was iets wat ik ook niet zag zitten: ik wil juist meer van Oostenrijk zien, aangezien sinds recent zelfs in het bezit ben van een Österreichische Reisepass :+

Ik kwam bij het aanvragen van de kinderbijslag er dus achter dat ik naast de Nederlandse nationaliteit, ook de Oostenrijkse nationaliteit zou bezitten. Echter mijn Nederlandse vader was fel tegen onze dubbele nationaliteit en was ook niet bepaald blij, toen in de jaren 80 de vreemdelingen politie plotseling aan de deur stond. Zelfs nu nog is hij er geen voorstander van: mijn vader lijkt wel de Nederlandse regering, die zijn ook tegen dubbele nationaliteit :O

Mijn moeder was dus Oostenrijker, maar is ingeburgerd als Nederlander omdat de kinderen niet bijgeschreven mochten worden in haar Oostenrijkse paspoort. Ja vroeger hoefde kinderen geen ID-Kaart als je met ze naar Duitsland ging, ze konden bijgeschreven worden in het Nederlands paspoort. Tegenwoordig is dit niet meer mogelijk en mag je zelfs voor een baby een ID-Kaart aanvragen...

Het reisplan

Genoeg over mijn dubbele nationaliteit: terug naar het reisplan dat ik gemaakt heb. Wij blijven dus een midweek in Zell am See en daarna gaan wij een weekendje naar Graz, juist in het weekend heb ik bewust voor een grote Oostenrijkse stad gekozen.

Ik had namelijk voor Karinthië van zondag t/m vrijdag een mooie aanbieding gevonden, welke ik daarna rechtstreeks via het hotel geboekt heb. In het weekend zijn ( halfpension ) hotels in namelijk een stuk duurder, behalve in de grote steden valt dit wel mee.

Het idee is dus gewoon om het hotel als uitvalsbasis te gebruiken, waarna wij overdag activiteiten kunnen ondernemen zover de corona maatregelen dat toe laten. Avonds komen wij dan gewoon terug en eten in het hotel, inplaats van iedere dag een ander hotel :X

https://i.ibb.co/6WCLGYD/Screenshot-2022-01-05-15-23-05-383-com-google-android-apps-maps.jpg

Vanuit Karinthië ben je ook zo in Slovenië, waar wij vooral geïnteresseerd in zijn om als dagactiviteit het Meer van Bled te bezoeken. Ik heb overwogen om ook in Slovenië te overnachten, maar kon simpelweg geen aantrekkelijke accommodatie vinden en Slovenië lijkt ook iets duurder dan Oostenrijk.

Op de terugweg naar huis zijn wij nog van plan om kort Augsburg te bezichtigen, maar voor de rest zal het of een doorreis hotel in Stuttgart of Neurenberg worden. Want met een kind van 1 jaar vind ik in 1x rijden, toch teveel van het goede. PS mocht de reis doorgaan, dat is momenteel nog een beetje onzeker. Dan hou ik wellicht een reisblog bij hier.

Volgende: Oostenrijk blijft open! 06-01 Oostenrijk blijft open!
Volgende: Mondkapjes weigeraars en gratis PCR-Test 01-01 Mondkapjes weigeraars en gratis PCR-Test

Reacties

Reageren is niet mogelijk