Mondkapjes weigeraars en gratis PCR-Test

Door Weissbier op zaterdag 1 januari 2022 09:10
Categorie: -, Views: 4.709

Nog niet zo lang geleden werd Nederland door Oostenrijk verklaard tot virus variantgebied, oftewel zoals elk zelfrespecterend land heeft Nederland natuurlijk ook zijn eigen COVID variant? Nee grapje, het gaat hier natuurlijk over de Afrikaanse COVID aka omicron :+

Hoe dan ook, doordat in Nederland de Corona maatregelen voor de bühne zijn: alle winkels zijn dicht en nog steeds, lopen allemaal wappies rond in de supermarkt zonder mondkapje! Diverse malen al de handhaving gebeld, maar net als met het vuurwerk verbod wordt er in dit land gewoon niet actief gehandhaafd!

Ik ben natuurlijk geen minister of politie agent: maar weet wel, dat regels enkel zin hebben als ze ook gehandhaafd worden. In de supermarkt waar ik werk zie ik heel soms weleens politie agenten in uniform boodschappen doen: denk je die spreken mondkapjes weigeraars aan? Nee doen ze niet! De politie in Nederland heeft op die manier geen greintje gezag meer :(

Hoe dan ook: mede dankzij het gebrek aan handhaving behoort Nederland al bijna 1.5 jaar tot de landen, waar de coronabesmettingen telkens extreem hoog op lopen. Daarom staan wij ook om de haverklap op de Persona non grata lijst van Duitsland, wat mij niets verbaasd. Want 3x raden welke klanten in de Kaufland in Duitsland hun mondkapje op de kin hebben hangen? Precies het zijn allemaal Nederlanders en geen Duitsers, dus ik schaam mij eerlijk gezegd ook een beetje voor ons land en de bijhorende nationaliteit :X

Mondkapjes wettelijk verplicht

Sorry ik daal compleet af, maar ik ben van mening dat als Nederland gewoon eens ging handhaven: hoe moeilijk kan het zijn om meerdere keren per dag, als handhaving een rondje te maken in de supermarkt? Ja supermarkten zijn essentieel, maar zonder mondkapje ben je naar mijn mening niet welkom in de supermarkt.

Zolang de mondkapjes plicht geld en je geen officiële uitzondering hebt, want wij weten allemaal dat die wappies gewoon zeggen dat ze een uitzondering hebben. Wat natuurlijk totaal niet waar is, maar helaas mag supermarkt personeel niet naar zoiets vragen en handhaven mogen wij ook niet. Dat is echt een taak van de handhaving en de politie, al neemt die laatste niet eens meldingen aan en verwijzen ze naar de gemeente.

Ja supermarkt personeel zegt niets meer, omdat wij telkens met agressiviteit te maken krijgen: daar heb ik hele nare ervaringen aan overgehouden :( Anders zou ik zelf natuurlijk wel mensen aanspreken: zoals die mevrouw zonder mondkapje op oudjaarsdag die een prijskaartje niet kon lezen... ik had daadwerkelijk de neiging om iets te zeggen.

Ik moet eerlijk zijn: mondkapjes weigeraars die help ik wel gewoon, maar ik doe minder moeite voor ze dan klanten die wel gewoon een mondkapje dragen. Bij klanten die willens en weten hun mondkapje foutief dragen, daar stoor ik mij ook behoorlijk aan. Want in-principe is dat net zo erg als geen mondkapje dragen, aangezien ze hun neus niet bedekken!

( Mocht je dit ook doen en je aangesproken voelen? Draag dat mondkapje vervolgens alsjeblieft gewoon fatsoenlijk, het is voor de bescherming van jezelf en anderen! )

Gratis PCR-Test voor op reis

Voor Oostenrijk heb je nu naast een boosterprik ook een PCR-Test nodig, om niet in quarantaine te hoeven. Voorheen dacht ik dat dit enkel bij commerciële bedrijven kan. Maar blijkbaar kan dat gewoon bij de GGD! Hoe dan? Nou ze gaan je in iedere geval geen papieren bewijs geven, dus als je een digibeet bent heb je pech }>

Nee het gaat via de Coronacheck app: nadat je een coronatest bij de GGD gedaan hebt, kun je enkele uren nadat het testresultaat binnen is een testbewijs aanmaken. In dit internationale testbewijs staat alle informatie die men nodig, je persoonsgegevens en wat voor test het betreft.

Het enige nadeel is: je kunt niet eventjes een week van tevoren een test in plannen. Als je dus bij wijze van spreken morgen in 1x naar Oostenrijk rijdt, dan kun je beste vanmiddag nog een test doen. Morgenochtend heb je dan zeer waarschijnlijk het testresultaat en ook het testbewijs.

Zelf ben ik van plan om op vrijdagavond een afspraak voor zaterdag morgen te maken, omdat wij de negatieve test pas op zondagmiddag nodig hebben. Dus omdat een test maar 48 uur geldig is in Oostenrijk, zou ik dus vrijdagavond of zaterdag morgen moeten testen.

PS ik heb dit al in de praktijk getest: het werkt daadwerkelijk, maar wilde dit graag delen met jullie. Voor mijn reis naar Oostenrijk wilde ik namelijk weten of het daadwerkelijk zo werkt, zoals op de site van de overheid staat.

Mijn tip: als je meerdere personen getest moet hebben, probeer gelijktijdig een afspraak online te maken en zorg dat je dezelfde tijdslot hebt. Soms zul je trouwens wel iets verder moeten reizen om getest te worden, als je niet flexibel bent dan zou ik toch naar een commercieel bedrijf gaan.

Volgende: De geplande rondreis door Oostenrijk 05-01 De geplande rondreis door Oostenrijk
Volgende: Oostenrijk - Vignet en Tolwegen 26-12 Oostenrijk - Vignet en Tolwegen

Reacties

Reageren is niet mogelijk