Oostenrijk - Vignet en Tolwegen

Door Weissbier op zondag 26 december 2021 08:30
Categorie: -, Views: 1.838

Het zijn spannende tijden voor Nederlanders die deze dagen naar Oostenrijk willen gaan: zelf staat mijn reis gepland voor over twee weken, waarbij ik hoop dat de inreisvoorwaarden i.v.m. corona weer versoepeld worden. Iets waar ik mij ook erg in verdiept hebt zijnnde tolwegen of eigenlijk toltunnels van Oostenrijk.
Onze reis ziet als volgt uit: een midweek nabij Zell am See, daarna een weekendje Graz en dan naar Klagenfurt. Wat overigens dichtbij Slovenië ligt... maar het is maar de vraag of het tegen die tijd wel toegestaan is, om Slovenië in te reizen voor minder dan 24 uur.

De echte vraag is: hoe omzeil je de toltunnels? Bij Google Maps aangeven, tolwegen vermijden betekend dat je ook de vignet mijdt. Maar € 9,50 vind voor het vignet, wil ik juist wel betalen en dat is het ook echt waard. Nu heb ik zelf al het een en ander uitgezocht.

Om van Zell am See naar Graz te rijden, kun je 30km omrijden over de S6 en S35. Echter als ik geen speld op die S6 neerzet, dan zal Google Maps mij ten alle tijden door die toltunnels willen leiden. Hoe doen jullie dit? Of is dit eigenlijk al een slimme manier, om de toltunnels te vermijden?
Ik heb zelf dus al een methode ontdekt: in Google maps dien je simpel, een speld neer te zetten. Je dient hoe dan ook vooraf uit te zoeken, wat de alternatieve route is: de bergpassen staan vaak gewoon op Google Maps, dus wanneer je de navigatie instelt om over de bergpas te rijden. Met als tweede bestemming je eindbestemming, dan omzeil je succesvol de dure toltunnels 8-)

Helaas geen extra korting voor het vignet of toltunnels als je Oostenrijks Staatsburger bent, maar eerlijk gezegd vind ik het vignet voor 10 dagen een koopje. In Slovenië betaal je € 15 voor 7 dagen en dat voor een autosnelweg netwerk, welke niet eens af is. Het is niet zoals in Nederland, wij hebben een uitstekend autosnelweg netwerk waar je voor betaald ongeacht of je er op rijdt of niet :X

Volgende: Mondkapjes weigeraars en gratis PCR-Test 01-01 Mondkapjes weigeraars en gratis PCR-Test
Volgende: Nieuwe buren - Politie loopt waarschijnlijk achter de feiten aan 23-11 Nieuwe buren - Politie loopt waarschijnlijk achter de feiten aan

Reacties

Reageren is niet mogelijk