Nieuwe buren - Politie loopt waarschijnlijk achter de feiten aan

Door Weissbier op dinsdag 23 november 2021 13:50
Categorie: -, Views: 7.651

Vanmorgen kwam de politie eindelijk een kijkje nemen, maar waarschijnlijk een paar weken te laat. Want de kans is groot dat de woningcorporatie slapende honden wakker gemaakt heeft, waardoor men de eventuele wietplantage waarschijnlijk al afgebroken heeft!

Enkele weken geleden hoorde wij de buren met veel spulletjes snel de trap afdonderen: ook werden er vuilniszakken in een Transporter busje geladen. Ik werd nadat ik weken geleden bij de woningcorporatie mijn beklag deed, pas in het weekend gebeld. Ik merkte direct dat ze de klachten helemaal niet serieus namen.

Maar ze gaven ook aan dat de buren ze hadden voorgesteld uitgenodigd om een kijkje in de woning te nemen: niet heel toevallig dat de laatste twee weken weer flink in de woning geklusd werd. Enige waar ze wellicht nog mee gepakt kunnen worden, is eventuele diefstal van stroom.

Het was overduidelijk vanmorgen dat er in iedere geval geen wietplantage meer was, alleen of die er geweest is zal voor de politie ook wel lastig te bewijzen zijn. Aangezien het echt weken tot maanden kan duren, eer de politie eens tot actie over gaat. Al moet ik eerlijk zijn: zolang de verdachte activiteiten stoppen ben ik ook blij.

Politie onderzoek

Natuurlijk zal de politie wel eerst onderzoek moeten doen: enkel aan de hand van een melding(en) een bezoekje brengen, heeft weinig zin. Dus ik ga ervanuit dat ze wel wat aanknopingspunten gevonden hebben om over te gaan tot een bezoek. Waarschijnlijk was het wel het maandelijkse rondje langs adressen die verdacht zijn, van het eventueel hebben van een wietplantage.

Men stond al klaar met een kleine vrachtwagen/Transporter om eventuele wietplanten, op te ruimen als ze die tegen zouden komen. Dus ik ga ervanuit dat er meerdere wietplantages op een zo'n dag opgerold worden, maar dat men bij sommige te laat is of dat er iets anders speelt. Wij burgers zullen het nooit weten of de politie iets aan treft: dat communiceren ze in de regel niet, behalve als het in het nieuws komt :+

PS het geweld tegen de politie in Rotterdam o.a vind ik echt onacceptabel: mijn vertrouwen in de politie is ook niet bijsters groot, maar ik vind ronduit asociaal dat grote groepen jongeren uit verveling gaan zitten rellen. Ik hoop oprecht niet dat wij in Nederland een burgeroorlog krijgen, omdat een stel sneeuwvlokjes het zo nodig vind om hun ongenoegen met geweld te uiten!

Het is maar goed dat corona geen derde wereld oorlog is, want met onze jongeren waren wij hopeloos verloren: als ik zie hoeveel jongeren zich niet aan de corona maatregelen houden, dan vind ik het geen wonder dat wij weer in een lockdown zitten.

Volgende: Oostenrijk - Vignet en Tolwegen 26-12 Oostenrijk - Vignet en Tolwegen
Volgende: Nieuwe buren - Drugs dealen?! 13-11 Nieuwe buren - Drugs dealen?!

Reacties

Reageren is niet mogelijk