Nieuwe buren - Drugs dealen?!

Door Weissbier op zaterdag 13 november 2021 10:15
Categorie: -, Views: 6.634

Wij hebben nogal goed contact met de overige buren in het appartementencomplex, met name de oudere bewoners die op de 1e verdieping van dit appartement gebouw wonen. Ja die zien ook van alles en zullen je ook vertellen, dat je auto ergens niet mag parkeren!

Nu werd ik onlangs aangesproken door deze oudere bewoners: ik moest de electriciteit meter van de bovenburen eens controleren... daar had ik natuurlijk allang naar gekeken, maar niet zozeer naar een meterstand. Meer of er wellicht niet iets verdachts te zien was, wat kon wijzen erop dat illegaal stroom zou afgetapt worden.

Daar kon ik niets zien en dus heb ik het daarbij ook gelaten destijds, tot ik gisteren dus door de oudere buren aangesproken werd. Toen heb ik besloten om toch eens een foto van de meterstand van de bovenburen te maken, om dat wellicht over een week ofzo weer te herhalen?

Ja ik heb toegang tot de meterkast van de bovenburen: theoretische kan ik ook bij hun de stroom uitschakelen, maar als het echt criminelen zijn zoals ik vermoed: dan blijf ik liever zo voorzichtig mogelijk.

Narcostaat Nederland

Peter R. de Vries die hebben ze ja ook nog niet zo lang geleden vermoord, wat laat zien waar drugscriminelen in staat toe zijn en ook dat de politie ze vrij spel geeft! Zo heb ik onlangs nog een paar video's op YouTube gezien, over de uithalers bij de Rotterdamse haven.Mensen die in de Rotterdamse haven werken, die worden zo'n beetje dagelijks door drugscriminelen bedreigd. Dus ja als ik dit soort verhalen hoor en weet dat boven mij waarschijnlijk ook drugscriminelen actief zijn, dan rapporteer ik alleen nog via Misdaad Anoniem!

Enige wat ik van eventueel dealen heb kunnen zien: is dat zo'n gast uit een petjes auto stapt ( Volkswagen :+ ) die hij slecht geparkeerd heeft. Waarna deze persoon na 5 minuten weer naar buiten komt en weg rijdt. Dus ik snap wel dat die oudere buren die op de eerste verdieping wonen, nog meer verdachte activiteiten zien dan ik kan zien.

Wel heb ik al paar keer twee auto's achter elkaar zien stoppen: waarna de bestuurder van de achterste auto uitstapt en instapt, bij de voorste auto. Een minuut later stapt die persoon weer uit en in zijn eigen auto.... nee dat is totaal niet verdacht hoor. Alleen de politie laat zich in deze relatief nette buurt heel weinig zien!

Meldingen blijven maken?

Wat moet ik dan doen? Als ik de politie rechtstreeks zou informeren, dan wordt ik eerst uitgevraagd als melder zijnde. Terwijl je vaak gewoon wilt dat de politie zo snel mogelijk ter plaatse is. Daarnaast wilt men dan ook altijd je persoonlijke gegevens hebben, welke ze overigens al kunnen inzien aan de hand van mobiele nummer...

Ik heb ook weleens overlegd, of ik niet gewoon de politie moet bellen als er weer eens flink geklusd wordt. Maar ze zijn slim genoeg om dit tussen 7 en 22 uur te doen en dat mag schijnbaar in dit land, zelfs op zondag!

En ja ik ben al een paar keer aan de deur geweest, echter ik krijg telkens de kriebels als ik zie wat voor rode ogen het mannetje heeft wat telkens open maakte. Dus nu wachten wij eigelijk wanhopig totdat de politie eindelijk eens iets doet, want uiteindelijk zit ik hier wel met een kind van net een jaar oud en een vrouw.

Je wilt je gezin graag beschermen, maar weet dat je weinig kunt doen: behalve anoniem meldingen maken en met overige buren blijven praten. Voor eigen rechter spelen is geen optie en potentieel gevaarlijk, vandaar ook dat het nooit in mijn hoofd zal halen om de stroom bij de bovenburen uit te schakelen!

De oudere buren heb ik ook op het hart gedrukt om via misdaad anoniem een melding te maken, maar dit bij voorkeur buitenshuis te doen. Aangezien dit appartementencomplex gehorig is en men je telefoongesprekken, eventueel mee zou kunnen krijgen. Daarom vul ik ook enkel het online formulier in i.p.v. te bellen.

Volgende: Nieuwe buren - Politie loopt waarschijnlijk achter de feiten aan 23-11 Nieuwe buren - Politie loopt waarschijnlijk achter de feiten aan
Volgende: Nieuwe buren - Geen reactie van woningcorporatie! 11-'21 Nieuwe buren - Geen reactie van woningcorporatie!

Reacties

Reageren is niet mogelijk