Nieuwe buren - Geen reactie van woningcorporatie!

Door Weissbier op zaterdag 6 november 2021 15:20
Categorie: -, Views: 7.543

Of er nou wel of geen wietplantage zit bij de bovenburen, dat weten wij niet zeker. Daar is juist de politie voor om dit te onderzoeken... maar die raadde mij zelfs af om rechtstreeks bij de politie een melding te maken hihi |:(

De geluidsoverlast door het klussen heeft helaas nog aangehouden, tot donderdagavond. Maar nu is het gelukkig weer een paar dagen stil: ik ben benieuwd wanneer ze weer gaan zitten zagen en timmeren. Maar vooralsnog lijkt ik een rustig weekend tegemoet te gaan :)

Wat betreft geluidsoverlast van het vele klussen: daar heb ik contact mee gehad met de woningcorporatie, echter die nemen het totaal niet serieus. Toen de nieuwe bovenburen tot 2x toe een waterlekkage veroorzaakte, kwamen ze ook niet even kijken.

Vandaar dat ik ook niet erg veel vertrouwen heb in de woningcorporatie: ze zetten aan de hand van bemiddeling nieuwe huurders in zo'n woning, maar wanneer deze huurders overlast veroorzaken of waterlekkages dan geeft de woningcorporatie niet thuis!

Onderhuur

Ook wat betreft de eventuele onderhuur werd niet op geantwoord: al zag ik vandaag wel eindelijk een vrouw het appartement in gaan, waarvan ik een vaag vermoeden heb dat dit de daadwerkelijke huurster is die ik destijds de woning heb zien bezichtigen.

Maar wij weten wel zeker, dat er in iedere geval een persoon een tijd in de woning verbleef die niet de huurder was: aangezien hij dit ook gezegd heeft tegen de watermaatschappij en de keren, dat ik aan de deur geweest ben vanwege de waterlekkages.

Ja dan mag je dus je nieuwe bovenburen aansprakelijk gaan stellen, als echt serieus waterschade zou hebben door deze lekkages. Welke vervolgens zelf ook naar de woningcorporatie wijzen: maar gelukkig was er buiten wat vlekken op het behang, niet echt waterschade. Stja en uiteindelijk huren wij deze woning ook maar :+

Handhaving

Whatever ze ook uitgespookt hebben of uitspoken: in dit land hebben criminelen vrij spel. Niet alleen criminelen overigens... als je tijdens het rijden om je heen kijkt, is de politie nergens te bekennen. Maar wel heel veel automobilisten die zich niet aan de verkeersregels houden!

Dat is hetzelfde met eventuele wietplantages: zolang je ervoor zorgt dat de buitenwereld niets kan zien of ruiken, dan mag je tussen 7 en 22 uur zoveel klus lawaai maken als je wilt. Zelfs op een zondag :(

Je merkt het ook tijdens de corona crisis: handhaving is een vies woord en die QR-Codes zijn voor de bühne, want een groot deel van de horeca vraagt er gewoon niet naar. Zo ook de Burger King waar wij laatst binnen gingen eten :+

DM's

Bedankt voor de vele DM's naar aanleiding van dit thema: voorlopig ga ik het laten rusten, aangezien ik mijn plicht als burger gedaan heb. Als rond de kerstmis dan toch plotseling de politie een wietplantage komt ontruimen, dan laat ik het wel weten ;)

Het kan natuurlijk ook zijn dat het voor sommige doodnormaal is om wel geld te hebben voor een auto van € 10.000 maar niet, voor gordijnen...

Maar wie weet staat de politie voor de kerstmis toch nog voor de deur bij de nieuwe, want ik heb ook verhalen gelezen dat het weken tot maanden kan duren eer er een inval gedaan wordt.

Overigens is het een illusie dat wietkwekers veel stroom verbruiken: want men gebruikt tegenwoordig LED lampen, wat resulteert in een veel lager stroomverbruik en dan hoeven ze niet eens stroom af te tappen. Als ze niet tegen de lamp willen lopen betalen ze waarschijnlijk gewoon netjes de energierekening :+

Een gemiddelde EV die thuis opgeladen wordt via het stroomnet, verbruikt waarschijnlijk meer stroom dan LED lampen die voor het kweken van wiet gebruikt worden lijkt mij.

Daarnaast heeft dit land een achterlijk gedoogbeleid: koffieshops mogen kleine hoeveelheden verkopen, maar waar de wiet vandaan komt is een grote mysterie. Aangezien op medische wiet na, het kweken van wiet wel gewoon illegaal is.

Volgende: Nieuwe buren - Drugs dealen?! 13-11 Nieuwe buren - Drugs dealen?!
Volgende: Nieuwe buren - Bouwen ze een wietplantage? 10-'21 Nieuwe buren - Bouwen ze een wietplantage?

Reacties

Reageren is niet mogelijk