Nieuwe buren - Bouwen ze een wietplantage?

Door Weissbier op zaterdag 30 oktober 2021 11:00
Categorie: -, Views: 9.582

Sinds ongeveer vier maanden hebben wij nieuwe buren: in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht dachten wij. Enige wat ons wel direct was opgevallen was, dat de nieuwe buurman een relatief dure auto reed. Iets wat andere buren ook opgevallen was.

Maar ik dacht van: het is een ouder model met een waarde van € 7000 tot € 10.000 en als je een beetje zuinig bent, zou je zo'n bedrag best bij elkaar kunnen sparen. Echter als je in een sociale huurwoning woont, is het wel vreemd om een auto in bezit te hebben waarvan de wegenbelasting € 392 per kwartaal is!

Ik heb de nieuwe buurman ook een paar keer kort gesproken en was toen nieuwsgierig, of hij er alleen ging wonen of met een gezinnetje. Aangezien ik zelf ook een jong kind heb: hij antwoordde, dat hij er met zijn vriendin ging wonen en wellicht gingen ze later wel een gezinnetje stichten.

Wij zijn vier maanden verder en ik heb nog geen 1x een vrouw gezien, dus dat bleek gewoon een bullshit antwoord om te verbergen dat hij helemaal niet hier kwam wonen! Wat hij wel hier kwam doen, is telkens in de avonduren de woning bezoeken om vervolgens ergens midden in de nacht weer te vertrekken.

Onderverhuur?

Enige wat wij de afgelopen vier maanden overdag in de woning hoorde waren klusgeluiden: soms tot klokslag 22 uur, waarna ze allemaal op een persoon na de woning verlieten. Ja er zit wel degelijk iemand in die woning, maar hij houdt zich verdacht stil en je hoort voornamelijk deuren open en dicht gaan.

Ik heb er weleens over gelezen op internet: om wietplantages te beschermen, zetten criminelen iemand in de woning die ook de plantjes verzorgd. Toen onlangs de wasmachine het bonken was, deed deze persoon alsof hij niet thuis was. Vanaf dat moment ben ik de situatie verdacht gaan vinden!

Afgeplakte ramen

Iemand die een wietplantage heeft, of er crystal meth kookt ofzo? Deze mensen willen uiteraard geen pottenkijkers, dus sinds een weekje ofzo zijn alle ramen in de woonkamer met vuilniszakken bedekt. Maar niet alleen dat...

De opbergruimtes worden van elkaar gescheiden met een soort kippengaas, dus je kunt in de bergruimtes van je buren gluren zeg maar. Nou dat is dus niet meer mogelijk, want ze hebben het helemaal dicht getimmerd.

Het mannetje die in de woning zit, die parkeert zijn fiets ook nooit voor het appartement of in bergruimte. Hij zet hem schijnbaar een stukje verderop, vlak in de buurt van de supermarkt. Zo'n beetje de hele buurt spreekt over de verdachte situatie, maar de politie heeft er schijnbaar niet zo'n haast mee!

Klusgeluid

Waar andere nieuwe buren binnen een paar weken klaar waren met verhuizen, leek de nieuwe buurman na drie maanden nog niet ingetrokken te zijn. Ik heb weleens tegen hem gezegd: zijn jullie nog niet klaar?

Er werd zoveel in de woning geklusd, dat wij ons begonnen af te vragen of hij toevallig een paleis aan het bouwen was. Mij lijkt het echter niet aannemelijk, dat je in een sociale huurwoning zolang gaat klussen.

Normaalgesproken is het een likje verf en wat laminaat leggen en klaar. Ja ze zijn niet altijd in de beste staat, maar het is geen koophuis. Dus geen normaal mens die in zo'n woning vier maanden gaat zitten klussen!

De klusgeluiden bestonden voornamelijk uit veel boren: ik zag ze ook weleens houten planken naar binnen brengen en op het balkon, ligt zelfs nog een grote plank inclusief veel rotzooi. Opvallend is ook dat de slaapkamers geen gordijnen hebben en onbewoond lijken.

Dat verklaart ook waarom de klusgeluiden vrijwel nooit boven onze slaapkamers te horen was: wij waren daar wel blij mee, aangezien ons kind daar slaapt. Alleen nu met de afgeplakte ramen en nachtelijke activiteit, zijn wel wel angstig voor brandgevaar.

Bezichtiging

Vandaar dat wij ook de woningcorporatie geïnformeerd hebben, echter die kunnen of willen nog niet veel doen. Het grappige is dat de woningcorporatie deze woning onder bemiddeling toegewezen heeft: meestal wordt zo'n woning dan niet door meerdere mensen bezichtigt...

Ik kon mij dus herinneren dat een stelletje de woning kwam bezichtigen, maar die heb ik daarna nooit meer gezien. Maar goed zoiets weet enkel de woningcorporatie, want privacy.

Wanneer komt de politie?

Aangezien wij bang zijn voor brandgevaar: vragen wij ons af, wanneer de politie eindelijk een kijkje komt nemen. Meerdere buren hebben al een melding gemaakt, echter schijnbaar kan het weken duren tot de politie eens komt kijken.

Het zal waarschijnlijk dus afwachten zijn tot de politie de vermoedelijke wietplantage oprolt, of dat de vermoedelijke criminelen de oogst binnen hebben en een ander pand gaan gebruiken. Afwachten dus.... wellicht komt er een vervolg.

Volgende: Nieuwe buren - Geen reactie van woningcorporatie! 11-'21 Nieuwe buren - Geen reactie van woningcorporatie!

Reacties

Reageren is niet mogelijk